Stafesten augusti 2018

grupp.jpg
kex.jpg

Det var ett skönt och motiverat från Giraff och TPG som sprang Stafesten den 22 augusti!
Riktigt bra feststämning och ett riktigt bra sätt att kicka igång hösten på. Efteråt njöt vi tillsammans av en picknick i det fina vädret och laddade inför nästa års Stafest.

Vi hoppas att hela flocken är med nästa år och antingen springer, promenerar eller hejar på längs vägen!

Ny medarbetare på Giraff, Therese Forsberg, projektledare

Therese.jpg

De senaste 15 åren har Therese arbetat inom IT för olika branscher, bland annat mot läkemedelsindustrin, projektadministratör på ett konsultföretag inom kundinsikter och senaste fem åren var Therese projektledare och internkonsult på ett IT-företag inom feedback management. Therese är engagerad och strukturerad och drivs av att lära sig nya saker.

”Jag ser fram emot mina kommande utmaningar och äventyr tillsammans med Giraff och Time People Group.”

Varmt välkommen Therese!

Giraff konferens 2018 - Barcelona

IMG_5400.JPG

I slutet av april åkte vi på Giraff till Barcelona för en 3-dagars konferens, där vi jobbade igenom planer för vårt bolag det kommande året. Dessutom hade vi tid över till att upptäcka Barcelona med omnejd. Vi var 20 förväntansfulla medarbetare som hade möjlighet att närvara på vår konferens och förutom att enas kring hur vi vill fortsätta utvecklas som bolag, hade vi extremt roligt tillsammans. Något som kännetecknar oss på Giraff - ambitiösa och drivna medarbetare som vill utvecklas och ha roligt på jobbet.

Stort tack för en fantastisk konferensresa!

Fredrik Elfving, senior utvecklare börjar på Giraff!

Fredrik Elfving_konsultprofil.jpg

Fredrik Elfving, senior utvecklare med snart 15 års erfarenhet inom systemutveckling har valt att påbörja sin anställning hos oss på Giraff.

Fredrik tycker om olika typer av utmaningar och provar gärna nya utvecklingsmiljöer och programmeringsspråk. De senaste åren har han främst arbetat med C#, C++ och SQL, men har tidigare även utvecklat i Java och Enterprise Java Beans m.m.

Fredrik gick ut i uppdrag första dagen vid sin anställning på Giraff, och jobbar med en av våra nyckelkunder i deras framtida satsning gällande digitalisering, mycket spännande tycker Fredrik och vi på Giraff.

Vi är stolta och glada att Fredrik valt att börja sin anställning på Giraff.

Varmt välkommen Fredrik! 

Alexander Öberg ny medarbetare på Giraff!

AlexanderÖberg_konsultprofil.jpg

Den 15 maj började Alexander Öberg hos oss på Giraff, Alexander gjorde sin LIA hos oss under vintern och har valt att fortsätta sin karriär som anställd hos på Giraff. Alexander gick redan dag ett ut i uppdrag hos en av våra kunder. Det känns oerhört roligt att Alexander valt att vara en del av oss på Giraff och utvecklas tillsammans med oss. Alexander är en fullstack utvecklare inom .NET med en stor driv och vilja att göra sitt bästa i alla lägen.

Vi hälsar Alexander välkommen till oss på Giraff!

Staffan börjar hos på Giraff som senior systemutvecklare

Den 9 april började Staffan hos oss på Giraff, något vi på Giraff tycker är väldigt roligt.

Staffan har arbetat med systemutveckling, både i produktbolag och som konsult under drygt 30 år, varav de senaste åren med fokus på webben med ännu mer fokus på större nätbutiker och bokningssystem. 

Staffan bor i en villa i Saltsjö-Boo, och ägnar sig åt fritidsprogrammering, spelar hårdrocksgitarr på mycket hög volym, komponerar och producerar konstmusik på datorn och iPaden, fotograferar, filmar, redigerar, skriver artiklar och promenerar i skogen.

 

Staffan 11.png

AI, machine learning och deep learning!

AI3.jpg

Tidigare i veckan bjöd vi på Giraff in till ett öppet seminarium kring AI, machine learning och deep learning. Niklas Rudemo från Gavagai berättade om utvecklingen från 1950-talet fram tills idag, vilka utmaningar vi står inför och vad vi kan göra i framtiden. Vi fick lära oss vad de olika begreppen AI, machine learning och deep learning betyder. Många intressanta diskussioner blev det under kvällen, och ämnena var allt från autonoma bilar till optimal hantering av fakturor. Niklas gav också åhörarna tips på vad vi idag kan göra med ganska enkla medel, oavsett och det är AI eller något helt annat.

Stort tack till Niklas Rudemo för att du delade med dig dina erfarenheter inom detta spännande område. 

Time People Group siktar på börsen!

Nya tider väntar för Time People Group när vi nu siktar på att bli börsnoterade. Vi går från privat ägande till publikt för att öka tillväxttakten och skapa större möjligheter för att köpa eller starta upp nya bolag. Vi är stolta över att ha varit vinstdrivande i över tio år, i både låg- och högkonjunktur, och kan erbjuda ett bolag med specialistkompetens och ett långsiktigt perspektiv på marknaden.

Teckningsperioden är mellan 12 oktober och 10 november. Första handelsdag är planerad till den 4 december på NGM Nordic MTF. Är du intresserad av att teckna aktier i Time People Group eller vill du veta mer?  Läs mer på Time People Groups webbplats och spana in filmerna här nedan.

Time People Groups vd Magnus Lönn berättar mer om börsnoteringen och varför det lönar sig att teckna aktier i Time People Group.

Magnus Lönn presenterar bolaget på Aktiedagen i Stockholm 17 oktober 2017.