Ny konsultchef till Giraff - Afshin Mohammadi DevOps

Afshin-Mohammadi.jpg

Vi är mycket glada att välkomna vår nya konsultchef Afshin Mohammadi till oss på Giraff. Afshin kommer ansvara för arbetet med att fortsätta utveckla och bygga vårt DevOps-erbjudande och har mycket lång erfarenhet och kunskap inom detta område. De senaste fem åren har Afshin implementerat DevOps principer, (agila arbetssätt, automatisering, CI, CD, Infrastruktur och övervakning), både på strategisk och på operativ nivå i olika organisationer.

Han har en passion att motivera sina teammedlemmar och tror starkt på ett coachande ledarskap för att lyckas vid införandet av DevOps-principerna.

Med Afshin på plats kommer vi förstärka vår kompetens inom DevOps, något som våra kunder allt mer efterfrågar stöd inom.

Varmt välkommen till Giraff hälsar vi Afshin!

Välbesökt frukostseminarium om DevOps och Scanias transformationsresa

Affe 1.jpeg

I morse höll Afshin Mohammadi ett mycket uppskattat föredrag om DevOps och sina erfarenheter från Scanias resa inom detta område.

Vi ser fram emot att fortsätta vår dialog kring DevOps med våra kunder i deras egna organisationer och vardag.

Feedback från mötet var att det var mycket givande och en av de bästa frukostseminarier de varit på.

Ny medarbetare på Giraff - Pradyumna Majumder Data Scientist

Prady.jpeg

Pradyumna har arbetat inom IT-branschen i mer än 3 år. Under det senaste året har han arbetat som datavetenskapare vid Less Friction AB, där han arbetat aktivt med att bygga Deep Learning-modeller, databehandling och datapipeline. Med grund i datavetenskap och mjukvaruutveckling har han skapat en bred förståelse och erfarenhet av innovativ teknik och metoder med sina möjliga utmaningar. Hans styrka är förmågan att formulera och begränsa problem, kommunicera öppet med laget och därigenom överbrygga klyftan mellan IT och företag.

Varmt välkommen till Giraff hälsar vi Pradyumna!

Konsultmöte 17 januari

På årets första konsultmöte genomförde vi en retrospektiv av 2018 och blickade ut mot 2019. Som vanligt hade vi bra uppslutning och många givande diskussioner.

Kul att se alla konsulters engagemang och glädje!

Under 2019 kommer vi satsa vidare inom DevOps, ett spännande område där efterfrågan från våra kunder ökar för varje kvartal – kul!.

Kvällen avslutades med att heja fram Sverige till vinst mot Ungern i Handbolls-VM.

Välkommen till frukostseminarium om DevOps – ett praktikfall

Ta del av Scanias resa om hur man gjorde för att realisera DevOps i praktiken. Varför införde Scania DevOps? Vilka steg har man hittills tagit? Vad har detta inneburit för organisationen? Vilka resultat har man uppnått och vart leder resan härnäst? 

Afshin Mohammadi, Giraff, kommer delge sina upplevelser och reflektioner kring införandet av DevOps på Scania där han coachade utvecklingsteamen vid etableringen av DevOps.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost. Antal platser är begränsat.

Inbjudan_kollage_frukostseminarie_900x600px_2.png

Datum

Fredagen den 1 februari 2019

Plats

Time People Groups kontor, Celsiusgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

Agenda

7.30  Frukost
8.00  Seminariet påbörjas
9.00  Seminariet avslutas

Talare

Afshin_Giraff.png

Afshin Mohammadi
Afshin har 20 års erfarenhet från IT-branschen och haft en rad olika roller som Utvecklare, Configuration Manager och Projektledare. Under de senaste åren har han arbetat med införandet av DevOps inom Scania, där han coachat utvecklingsteamen i etableringen av DevOps och Continuous Delivery-processerna.


Mathias_Dyberg.png


Mathias Dyberg

VD Giraff
mathias.dyberg@giraff.se

Halvdagskonferens 23 november med Escape room

Den 23 november var det dags för höstens andra minikonferens. Under kvällen avslöjades Giraffs nya satsning inom DevOps, vilket känns spännande och helt rätt. Flera av våra kunder står inför en omställning till DevOps och vi på Giraff vill självklart stötta våra kunder i detta arbete.

Kvällen avslutades med sedvanlig rundpingis på kontoret innan det var dags att bege sig till Escape Rooms och se vilket lag som var bäst på att lösa klurigheter tillsammans.

Halvdagskonferens oktober 2018 med franskt tema och avslutande bouleturnering

Gruppbild.jpg

Hösten fortsätter på bästa sätt, alla Giraffer är i uppdrag, och vi hade en fantastisk mini-konferens där vi hade en gruppövning kring varför vi jobbar på Giraff. Stort tack till alla för att ni bidrog med energi och glädje i både gruppövningar och efterföljande boule-turnering.

Vi fick också höra Björn Carlsson från Objektfabriken berätta om hur man kvalitetssäkrar tvärfunktionell agil utveckling. En riktigt intressant dragning, där många av oss kände igen sig i problematiken från egna projekt. Diskussionerna blev många och långa.
Efterföljande middag och tävling i boule var också lyckad.

Stort grattis önskar vi det vinnande laget, Sofie, Fredrik och Martin samt Madde som vann den individuella tävlingen.